Holosun 407K X2 voetafdrukcompatibiliteit

Op welke plaat of mount installeer je Holosun 407K X2? En met welke optiek kun je dezelfde montering delen? In dit artikel gaan we dieper in op het montageoppervlak van de Holosun 407K X2.

Welke voetafdruk heeft de Holosun 407K X2?

Holosun 407K X2 red dot heeft dezelfde voetafdruk als Holosun K-serie standaard.

Dat betekent dat je in staat zult zijn om dezelfde red dot bevestiging en red dot-plaat als de Holosun K-serie gebruikt.

Met andere woorden, elke red dot bevestiging of plaat die gemaakt is voor de voetafdruk van de K-serie zal ook werken voor je 407K X2.

Je kunt meer zien red dots compatibel met Holosun K-serie voetafdruk in dit artikel.

Holosun 407K X2 patroon

Het patroon van de K-serie bestaat uit twee bussen in de voorste hoeken van de voorkant van het vizier en twee schroefgaten in de achterkant van het vizier.

De voorste bussen zijn 17 mm van elkaar verwijderd. De positie van deze twee bussen komt overeen met de positie van de pennen op het montagevlak van een vizier voor deze standaard.

De schroefgaten bevinden zich in het achterste deel van de optiek. Deze dienen voor de bevestiging van het vizier op de houders. Deze twee schroefgaten liggen 14 mm van elkaar vandaan.

De schroeven die voor deze schroefgaten moeten worden gebruikt, worden altijd meegeleverd met het vizier.

Aanpassing van Shield RMSc voetafdruk

De K-serie voetafdrukstandaard is in feite een variatie op de Shield RMSc voetafdrukstandaard. Vergeleken met Shield RMS, gebruikt de 407K X2-patroon twee aansluitingen minder - deze heeft geen aansluitingen aan de achterkant van de optiek. Bovendien zijn de bussen aan de voorkant ondieper, waardoor de pennen op de houder moeten worden ingekort.

In plaats van direct een vatting te kopen voor de Holosun K-serie standaard footprint, kun je ook de Shield RMSc standaard aanpassen. Maar dat kan een lastige operatie zijn. Het kan gemakkelijk gebeuren dat tijdens het modificeren de vatting beschadigd raakt, zodat deze niet meer in de zwaluwstaartuitsnijding van het achtervizier past., en dus niet gebruikt kan worden. Eenmaal aangepast, verlies je ook de garantie van de verkoper.

Andere optieken met dezelfde voetafdruk

Andere dan Holosun 407K X2, wordt deze voetafdruk ook gebruikt voor andere red dots. U kunt hetzelfde montageprofiel ook gebruiken voor de volgende optieken:

  • Holosun 507K
  • Holosun 507K X2
  • Holosun EPS
  • ... en anderen

Andere red dot-voetafdrukstandaarden

Holosun 407K X2 gebruikt de Holosun K-serie voetafdrukstandaard. Dat is niet de enige standaard op de markt. Hieronder vind je andere populaire montagestandaarden: